Rotaryresa till Bryssel

I april 2023 åkte Rotarianer från Aneby- Vetlanda och Eksjö klubbarna till Bryssel. Det blev en intressant och mycket trevlig resa. Delar av klubben hjälptes åt att vara reseledare och tog hand om att hålla samman gruppen genom allsång, klurigheter och andra muntrationer.

Eva Norde-Johansson på Er Resa hade designat resan och alla hotell på upp och nerväg var väl valda och logistiken kring mat och andra detaljer flöt på utan problem.

Väl nere i Bryssel utnyttjades tiden mycket väl. På vårt hotell som låg mitt i stadens historiska centrum mötte vår guide Henric Weyde upp och vi fick en orienterande promenad redan första eftermiddagen. Det var en av de poänger som jag anser att Er Resa/Eva hade planerat väl.

Hon hade ett år i förväg bokat ett besök till trädgården och till växthusen vid det kungliga slottet som ligger i Laeken strax utanför Bryssel. Det blev en upplevelse vi inte kunnat ana. Blommande och gröna växter i den mest perfekta ordning och de var konstnärligt sammansatta. Den ena växthusdelen avlöste den andra och hela tiden tänkte vi ”nu kan det väl inte komma något vackrare än det vi sett?”

Vi träffade Karin Karlsbro i EU-parlamentet. Hon var en frisk fläkt som visade oss runt och hjälpte oss att förstå sitt jobb som EU-parlamentariker. Att befinna sig i EU:s hjärta gav en särskild känsla av samhörighet med alla de människor som också var där för att känna av EU:s puls.

Vi hade med oss guiden Henric och han flikade in information under resorna i staden. Det gjorde han även när vi hade ätit en god sparrissoppa i Svenska kyrkan. Det var intressant att höra hur kyrkan är en mötesplats för Brysselbor.

På kvällarna åt vi antingen separat eller med gruppen. Det blev många trevliga samtal på Bryssels restauranger.

Det var fler platser vi besökte och vi var mycket nöjda med Er Resa/Eva Norde-Johanssons förslag och hur resan var sammansatt.

Elisabet Grönte, Aneby Rotary klubb