Vill Du hitta det goda livet i Frankrike?

nimesflodenTAGGVarför semestra i Frankrike? Frankrike är ett fantastiskt resmål för alla, oavsett ålder, ekonomi och intressen. Provence med vidunderligt vacker natur – vinrankor, cypresser, lavendel, olivträd. Och i ett vackert bergslandskap finns fina vandringsleder omgivna av ett turkosblått medelhav. Men också en livsstil i lugn och ro som i hög grad är inriktad på god mat och goda viner.

stadTAGG
Lite längre från kusten
finns floderna Ardèche och Rhône. Att bada i det klara vattnet från Alperna en varm sommardag är en stor upplevelse! Många bergsbyar och små städer väntar på ett besök.

druvorTAGG
I Rhônedalen produceras
flera av världens mest uppskattade och efterfrågade viner – många trevliga vingårdar väntar på dig. Passa därför på och prova vinerna på några av vingårdarna i trakten.

festibynTAGG
Fest i byn! Musik-, mat och kulturfestivaler
pågår så gott som hela tiden. Middag äter man sent på kvällen. Gärna utomhus med utsikt över landskapet, det sammetslena mörkret kommer snabbt efter solnedgången. Du kan se hur byar och städer på kullarna runtomkring tänds som gnistrande smycken. En apperitif, kanske ett glas rött vin och en fransk trerättersmeny att se fram mot. Då kan en stund av stor tillfredsställelse inställa sig för dig och din resvän!

marknadTAGG
Nimes,
en stad lite längre västerut i sydfrankrike har en fin stämning med Romerska antika byggnader – en cirkusarena och ett vackert antikt tempel vid gamla torget. Och ett stycke utanför staden den magnifika Pont de Gard, en romersk vattenledning tvärs över floden helt i sitt ursprungliga skick. På matmarknaderna finns ost, oliver och många lokala delikatesser.

fiskar-redTAGG
I norra Frankrike
finns atlantkusten med de historiska invasionsstränderna, ebb och flod, äppelmust bryggerier m.m. Här är turisttrycket lägre än vid Medelhavet. Du kan njuta på en uteservering vid havet, äta färska skaldjur och dricka ett glas gott vin.

I Frankrike
finns en sådan mångfald av upplevelser och här har vi bara skrapat lite på ytan. Frankrikeresenärer återkommer gärna år efter år.

 

 

Ring oss eller maila dina frågor – 0140-210 04, 070-27 15 689

info@er-resa.se  PUNKT  www.er-resa.se