Trendiga & glada Tyskland ligger nära

brandburg_ny-_nov14B
Du har kanske
åkt på Autobahn genom Tyskland. Då är risken stor att det är det enda du sett av den stora grannen i söder. I verkligheten är Berlin en av de trendigare städerna just nu. Tyska landskapet är fantastiskt, öl och vin i världsklass. Shopping och kultur ligger också i framkant. Dessutom ligger Tyskland ganska nära.

udda-miljoResvägen är kort till Tyskland, vilket gör det lämpligt för minisemester eller förlängd weekendresa. Berlin och Hamburg är fantastiska storstäder med massor av aktiviteter och upplevelser. En resa dit är alltid intressant, oavsett årstid.

boendeold
Du behöver inte åka långt i Tyskland för att uppleva mycket, för även norra Tyskland med dess sjölandskap runt om Plön eller hela Holsteinische Schweiz har mycket att erbjuda, t.ex. torgdagarna under sommaren i Eutin med jazz och eget bryggt öl, konserter i jaktslottet vid Ukleisee eller en båttur på de fem sjöarna med början på Dieksee.

Lubeck vinterJulmarknader är en gammal tysk tradition och varje stad har minst en. Berlin har ett 70-tal och alla med olika inriktning. En mycket fin julmarknad är den på Gendarmenmarkt, Berlins vackraste torg. Hamburgs klassiska julmarknad ligger vid Rådhuset mitt i centrum. Här ser du jultomten flyga över taken flera gånger varje kväll. Bestäm dig för en julresa till Tyskland i år och upplev julstämning i överflöd på de traditionsrika julmarknaderna i Berlin eller Hamburg.

 

Ring oss eller maila dina frågor – 0140-210 04, 070-27 15 689

info@er-resa.se  PUNKT  www.er-resa.se