Omdömen

Bryssel april 2023

I april 2023 åkte Rotarianer från Aneby- Vetlanda och Eksjö klubbarna till Bryssel. Det blev en intressant och mycket trevlig resa. Delar av klubben hjälptes åt att vara reseledare och tog hand om att hålla samman gruppen genom allsång, klurigheter och andra muntrationer. Klicka för att läsa mer

Höga kusten 22 – 25 maj 2023

Detta var första gången som jag och min fru Christina deltog i en ”pensionärsresa” och sammanfattningsvis kan vi konstatera att det var betydligt roligare än vad det låter som. Ett glatt gäng med gamla och nya bekantskaper att besöka nya resmål och dela trevliga måltider tillsammans med.

Vår kunniga reseledning Nunne och Lasse visade sig i brist på lämpliga lunchrestauranger kunna arrangera en välsmakande picnic, krönt av en egenhändigt designad bakelse under ytterst fältmässiga förhållanden.
Höga Kusten har inte bara bron…. Klicka för att läsa mer>>

Stralsund och Rügen 15 – 18 september 2019 med SPF Tranåsseniorerna

klicka för att läsa mer>>

Stralsund och Rügen 15 – 18 september 2019 med SPF Tranåsseniorerna
Kl 05.00 den 15/9 gled Ombergsbussen iväg med ett 40-tal förväntansfulla medlemmar ombord. Färden gick via Helsingborg-Helsingör till Gedser, där färjan till Rostock väntade. God mat + Tax Free Handel gjorde båtresan kort. Framme i Stralsund togs sällskapet emot på Hotel Zur Post med bekväma rum och en 3-rätters middag.

Efter en god nattsömn inleddes dag 2 med en frukost, modell större innan resan gick vidare till Rügen och de branta, vita klipporna av kritsten. Vår tolk berättar om dramatik när  besökare gått för nära klippan. Besöket fortsatte till Hitlers skrytbygge för sig och de sina att semestra i. Stället heter Prora och ligger öde eftersom kriget kom emellan, men har nu börjat renoveras.
Klicka för att läsa mer >>

Berlinresan 1 -4 september 2019 med SPF Seniorerna Huskvarna
Resan var mycket intressant med många intryck. Hotellet var bra med fina rum, god frukost och trevlig personal. Jag var mycket nöjd med både reseledare och lokalguide. Med andra ord var jag nöjd med hela resan och dess upplägg.
Gunilla Fristedt

1-4 september gjordes en bussresa till Berlin, en stad med flera sjöar o mycket grönska. Här finns spår från olika epoker som vi med en svensk lokalguide fick uppleva per buss. Vid Riksdagshuset besteg vi den magnifika Glaskupolen, som var helt öppen överst – en symbol för Öppen Demokrati. På en kryssning på Spree genom den vackert upplysta staden njöt vi den ljumma kvällen o av god  mat. Nästa dag på väg till Potsdam o Fredrik den Stores rokokoslott Sanssouci, nu ett Världsarv, steg vi av o gick över Glienicker Brücke f d gränsbro mellan Västberlin o Östtyskland, där flera spionutväxlingar skedde under kalla kriget. Vi såg också villorna i Potsdam, där 2 kända konferenser hölls 1942 och 1945. På em åkte vi till Hackesche Höfe i f d Östberlin. Husen är renoverade i Jugenstil o har 8 innergårdar i ett sammanhängande system. Där finns mysiga butiker, restauranger o bäst av allt ingen bil-eller cykeltrafik.
Elvy Nilbratt

Berlinresan 13 -17 maj 2018 med SPF Tranåsseniorerna 
En mycket välordnad resa där allt fungerade enligt planerna. Utmärkt svensk guide, bra hotell och god mat som serverades på varierande restauranger.
Nöjd Berlin resenär

Uppskattade den gemensamma lunchen under överfarten Gedser-Rostock/Rostock-Gedser.
Utflykterna var fantastiska. Imponerad av guidningen i Stasi-museum av guiden Eva.
En upplevelse att komma upp på Riksdagshusets tak, uppskattade lunchen på den lyxiga takrestaurangen.
Utflykten till Potsdam och slottet Sanssouci och Cecilienhof var intressant.
Resan kunde inte ha varit bättre.
Bertil Lantz

Tack för en fantastiskt fin resa!
Allt har varit så bra och vi har fått uppleva så mycket!
Kerstin Lundberg  

Berlinresan 2-5 maj 2018 med Akriva Seniorer JKP
Den 2/5 åkte ” Aktiva seniorer ” Jönköping till Berlin med ” Er resa Resedesign ”. Resan var mycket välordnad och trevlig.
Vi fick se mycket av Berlins sevärdheter av en kunnig svensk guide, och bodde på ett centralt beläget hotell. Personalen var trevlig och maten god.
Kan varmt rekommendera ” Er resa Resedesign ” vid val av resebyrå.
S. Ehrnström ( aktiv senior ). 

Resan till Berlin med Aktiva Seniorer blev en upplevelse i takt med vårens grönskande framfart.
På plats i Tysklands huvudstad gav oss kunniga guiden Eva en fantastisk inblick i stadens historik, olika stadsdelar och berömda sevärdheter.
Centralt beläget hotell med sköna sängar, god mat och hisnande varietéföreställning gör oss nöjda med resan.
Solveig o Börje Elengård, Jönköping

 

Hollandsresa för SPF Tranåsseniorerna med reseledarna Lars Axehill och Ulla Göransson, 22-27 april 2017.
Läs/hämta reseprogrammet här >> Hollandsresa – Tranåsseniorerna

Karl-Axel Nilsson Karl-Axel Nilsson – deltagare på resan
En fantastisk resa med många häftiga upplevelser tack vare otroligt bra ledarskap och ett härligt sällskap.

 Gunnel Magnusson  deltagare på resan
En mycket trevlig och bra planerad resa till Holland, som innehåller både provning av genever, besök på Keukenhof med blommor i alla färger och Mesdag museum som inte gör någon besviken. Bra var också hotellen, maten och de skickliga guiderna.

Reseledarnas berättelse
Läs här >>

———————————————

Calvadosresa till Normandie med Paul Brinkmann, Wiredaholm
och Calvadosciceronen Henrik Mattsson 2-8 april 2016.
Läs/hämta reseprogrammet här >>Calvadosresa 2-8 april 2016

  Fredrik Knutsson – Vistakulle Fruktodling
Fick en fantastisk upplevelse när jag åkte med på Calvadosresan till Normandie. Mycket bra arrangerat med ett väldigt intressant innehåll. Besök av fina gårdar och destillerier där vi fick väldigt bra mottagande och bra information om deras verksamheter. Väldigt väl planerat med bra mat tider och noga utvalda restauranger. Boendet på strandkanten var också bra.
Kul också med två så kunniga guider som kände till området så väl.

Ring oss eller maila dina frågor – 0140-210 04, 070-27 15 689
info@er-resa.se  www.er-resa.se